Frequency Separation Ver. 2.0 by Rune Pedersen

Her viser jeg mit absolut foretrukne værktøj når det kommer til retouche. Frequency separation er en gammel kendt teknik men proedu.com har opfundet en væsentlig opgradering. Den omhandler primært to ting. Introduktionen af et nyt værktøj i Photoshop ‘Mixer Brush Tool’ samt en ændring af teknikken, hvor man istedet for at bruge Gaussian Blur i low frequency laget bruger Median.

Som det nævnes i videoen, så har jeg konstrueret min egen action hertil, som jeg udlever til mine kursister. Hvis du ikke deltager som kursist vil jeg anbefale at du køber proedu’s eget kursus ‘FS 2.0’ for 99$ Det var også her jeg startede.

Skagen og Lyset! by Rune Pedersen

Screenshot 2019-06-12 15.24.06.png


Jeg har luret en del på Søren Rønholt’s Master Class 'Skagen og Lyset'. Nicolai Howalt, Per Morten Abrahamsen, Astrid Kruse og Joakim Eskildsen. Det er sgu et stærkt hold.

Nu er jeg pludseligt med. Som assistent, teknikhjerne, photoshop-fyr og printermand.

Det er som om det hele var planlagt uden min viden, for i sidste uge fik jeg en gammel fotoprinter. Og i går ringede Søren så, og spurgte om jeg kunne komme, og om jeg kunne tage en printer med.

Helt konkret betyder det, at jeg bruger den næste uge i Skagen og herefter skal jeg videre til Grundtvigs Højskole.

Det gør mig kæmpe glad, at jeg bliver inviteret til de her fantastiske events. Helt konkret, så er det et vidensbyrd om, at det at give og dele sin viden, det kommer tifold tilbage.

Må lyset skinne på jer alle.

Mener i øvrigt at der er to ledige pladser. Så skynd dig. Vi starter på mandag.

http://master-classes.dk

Så er der nye pix på fitnessworld.com by Rune Pedersen

Otte forskellige shoots blev det til for Fitness World. Alt i alt skød jeg knap 5000 billeder. Nu er de første pix på sitet.

Glæd jeg til reklamefilmene. De bliver mega flotte. Flot udført af 280.dk

Det har været super spændende at være med. Dygtige folk over hele linien!

Screenshot 2019-06-07 08.53.09.png

Sommertid by Rune Pedersen

Sommerferien nærmer sig. Det er en dyr tid for os selvstændige, for det betyder reelt et par måneder med minimal aktivitet.

Mit held er, at sommeren er den tid hvor, jeg trækker i undervisningningstøjet.

Hen over sommer underviser jeg på henholdsvis Grundtvigs Højskole og DMJX, Journalist Højskolen i Aarhus.

I den forbindelse udgiver jeg en række nye Photoshop tutorials som fortæller om mine metoder fra RAW, Retouch, Justeringslag til det færdige billede.

Jeg linker til det imponerende program på Grundtvigs Højskole og så linker jeg til seneste tutorial. ‘Lav din egen LUT’

https://grundtvigs.dk/sommerkurser/fotofestival-workshop/#runepedersen3

Klap dig selv på skulderen! by Rune Pedersen

Post-process efter en tur I marken.

Post-process efter en tur I marken.

Kan du huske din første tur i bil. Alene. Efter at have bestået kørekortet?

Sådan har jeg tænkt de sidste år. En boblende følelse af frihed, samt en vished om, at det nok snart går galt.

Det er snart tre år siden jeg sagde mit job op hos Dagbladet Politiken. Ofte har jeg tænkt, at det nok var det dummeste jeg nogensinde har gjort. Men hvergang, så var det komforten der kaldte.

10 år på Rådhuspladsen og jeg stødte hovedet imod loftet. Politiken havde ikke mere at give. Jeg var vokset ud af mit job. Egentligt var der ikke så meget at rafle om. Min læretid var slut. Ud i virkeligheden.

Så her er jeg så, og tusinde tak til mig selv for det.

Mit nye liv har virkeligt flyttet mig. Som selvstændig er det fuldstændigt op til een selv hvilke drømme man vil forfølge. Det er en frihed og luksus jeg minder mig selv om på de dage hvor det er svært at betale alle regningerne.

Tre år tilbage var video urørt land for mig. Jeg har virkeligt kæmpet med det. Der var ingen vej uden om. Jeg måtte lave alle fejlene og det har været super frustrerende. Men nu bærer det hele frugt. Jeg har fået føling med mediet og hele workflowet. Alt fra lyd, optagelse og post-produktion. Det er et fantastisk add-on til still-fotografiet.

Således har jeg de sidste tre dage kørt rundt på Sjælland for at producere video content for en fremadstormende mobil app på det internationale marked. Det er interviews med direktører, investorerer og brugere af app’en. Ny lokation, ny person, nye udfordringer hver gang. Præcis den variation og mangfoldighed jeg trives bedst i.

Så tak til mig selv. Tak fordi jeg har taget mig selv seriøst.

Husk at klappe dig selv på skulderen!

Interview på Kokkeriet by Rune Pedersen

Interview med Sammy Shafi

Interview med Sammy Shafi

I dag har jeg været en tur forbi Michelin restauranten, Kokkeriet i Kronprinsessesgade.

Tiden var knap. Vi havde en halv time til rådighed, så jeg kom i god tid. Det tager tid at få styr på lys og lyd, og med begrænset tid, så er der ikke plads til fejl.

Elsker alle de små besøg der følger med mit job. Mangfoldigheden og variationen længe leve.